New York, dag 30

Idag åt jag och Carina en mysig frukost tillsammans innan hon for vidare på jobb. Själv har jag packat hela förmiddagen. Sprungit runt som en galning och försökt få ordning på allt. Tyvärr blev inte allt som jag hade tänkt mig, men jag har gjort mitt bästa. Ibland räcker inte tiden till helt enkelt.  Fick samtidigt ett mail av Carina där hon talade om för mig att vi skulle åka båt under kvällen och att min uppgift blev att ordna med picknickkorg. Sprang ner till mataffären en snabbis och slängde ihop en sallad som jag och Carina lätt kunde ta med oss under kvällens äventyr. Till salladen köpte jag en himla god dressing, ost och kex, nybakt bröd, jordgubbar och en chokladkaka med mörk choklad och mint. Himla mysigt! När Carina kom tillbaka var det egentligen tänkt att vi skulle ta en löprunda innan vi skulle iväg, men istället bytte vi om och packade matsäcken för att ge oss iväg på momangen. Vi kilade över till nionde avenyn och tog sedan bussen ner till 23th street. Älskar bussen här i New York. Så många härliga individer och så många knasiga personligheter. I love it!
 
 
Innan avgång vid Chelsea Piers. 
 
Vi strosade på några fantastiska gator nere i Chelsea och gick sedan till Chelsea Piers där vi hämtade ut våra biljetter. Vid 17.45 var det dags för avgång och det var vi, ett yngre amerikanskt par och en NY-familj på fyra ombord. Tydligen var det lite blåsigt på Hudson River och vi skulle troligen bli rätt så blöta. Båten skulle i alla fall ta oss runt Lower Manhattan, så vi började med att åka söderut längs med Hudson River, motströms (!), och ta mig tusan vad det skvätte vatten. NY-familjen stod framme i fören (?) och helt plötsligt dunsar båten till och hela familjen skriker till. Dyngsura kom de in under tak igen och de skrattade nå helt otroligt hela tiden. Suveränt humör! Jag och Carina satt inne under taket under resan och tur var nog det då det mest kom lite briser med vatten då och då. Vi drack ett glas vin ombord och åt lite ost med kex samtidigt som vi hoppade som på en studsmatta med båten förbi Ellis Island och fram till Frihetsgudinnan. Sedan for vi runt Governor Island, som ligger cirka 1 kilometer utanför Manhattans sydliga spets, och vidare upp mot Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge. Båten vände strax efter Manhattan Bridge och for tillbaka mot Chelsea Piers.  Jag och Carina hann aldrig äta upp picknickkorgen. På vägen ut var det kaos på vågorna och på vägen tillbaka var det så mycket att titta på. Mörkret började lägga sig över New York och det var alldeles fantastiskt att få se denna otroliga skyline från vattnet. En kalasbra avslutning på min sista kväll här i New York!
 
 
Bilderna blir tyvärr alldeles korniga, men utsikten var fantastisk!
 
Jag och Carina promenerade sedan hem och åt vår picknick vid köksbordet, vilket var underbart gott efter dagens bestyr! Checkade in online via SAS och nu känns allt okej inför morgondagens flygresa. Bara jag får in extrabagaget så ska allt vara bra. Det blir ett äventyr i sig kan jag gissa! Har också bokat en bil som hämtar upp mig vid 13.30 och som kör mig ända fram till min terminal. Det känns så skönt att jag kan åka från dörr till dörr och att jag slipper släpa ensam på tre väskor.

Sista natten i New York. Fina New York! Vad denna resa har förändrat saker och ting. Det är helt fantastiskt, men det kan vi ta i ett senare inlägg för nu ska jag stänga mina blå och lyssna till ljudet av ilskna tutor och utryckningsfordon samtidigt som jag drömmer om allt där hemma. Tänk att en månad redan har passerat! Puss!

 
Allmänt, New York 2013   |  
Lena

Välkommen hem gumman =)

Kram Mami
Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo