New York, dag 21, del 1

Gårdagen startade lite segt. De glada besked som jag går och väntar på kommer aldrig och jag blev så less på allt. Surade en stund och kände för att bara ligga i sängen hela dagen. Åt däremot en majsmuffins och mådde genast lite bättre. Snofsade till mig lite genom att ta på mig en nyinhandlad klänning. Jag plattade håret som var alldeles glansigt dagen till ära och tvinnade två slingor som jag vackert drog bak i två hårnålar. Kände mig så fin och humöret hade blivit till det bättre. Nu skulle jag banne mig ut och shoppa! Tittar ut genom fönstret och ser hur himlen är alldeles mörk. Panik! Dags att ge sig iväg innan regnet kommer. Slänger på mig ett par sandaler och rycker åt mig ett paraply på väg mot hissen. Nere i lobbyn börjar jag bli nervös. Det är så mörkt utanför glasdörrarna att det ser ut som tidig kväll ute. Kliver ut på trottoaren och det känns verkligen i luften att det snart kommer att ske. Snart så. Snart…

 
Knäpper kort på regnvädret med en Tyrannosaurus bakom ryggen.

Hinner bara över gatan innan det bokstavligen forsar ner från himlen. Smäller upp paraplyet och känner mig lyckligt lottad då det är så många som springer förbi mig med påsar, tidningar, väskor och annat över huvudet. Tji, fick jag. Det kommer som forsar ner längs gatan och vattnet rinner genom mina sandaler. Regnet blåser fram och får fart bakifrån, vilket leder till att mina ben är dyngsura och likaså min nya klänning. Kommer under tak och bestämmer mig för att filma detta väder. Det är liksom för bra för att vara sant. Det är som på film. För ni minns väl i Jurassic Park när det spöregnar ute och de försöker fly från en Tyrannosaurus? Det var verkligen så, bortsett från den pampiga musiken och dinosaurier. Det närmaste jag kom en Tyrannosaurus var en botoxad äldre kvinna som blev irriterad på mig när jag filmade spektaklet till Instagram och fnissade åt det maffiga vädret. Gav kvinnan ett varmt leende till svar innan jag tog sats och rusade vidare ut i regnet. Mötte tjejer i min ålder som var dyngsura från topp till tå. Dem såg nästan nyduschade ut och alla skrattade. Det var så frigörande att alla, förutom den botoxade Tyrannosaurusen, skrattade åt det hela med lätta axelryckningar.

 
Jag kom hur som helst fram till TJ MAXX, alldeles dyngsur från midjan och ned. Håret hade krusat sig och jag såg väl lätt galen ut, men det gjorde alla andra också. Alla sökte skydd i detta harem av fynd. Diskuterade lite med Carina dagen innan, och kom fram till att jag nästan bara har inhandlat sommarklänningar. Hur tänkte jag där? Det är ju höst hemma. Ni fryser väl? Själv går jag barbent och njuter av värmen, som om jag förväntar mig en förlängning av sommaren även när jag kommer hem. Jag förstod inte förrän nu att jag åker hem om nio dagar och att sommaren då är slut. Därför investerade jag i en kofta och i en gudomlig tröja från Lucky Brand. Tröjan betalade jag $39,99 för och när jag kom hem hittade Carina prislappen som skulle gälla i vanlig butik, och den visade på $99. Jag sparade med andra ord nästan 60 dollar på det köpet. Investerade också i årets första julklapp nu när jag har beslutat mig för att checka in ett extra bagage när jag reser hem.
 
Lägger upp del 2 senare.
 
Allmänt, New York 2013   |  Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo