New York, dag 8

Hej allihop!

Denna dag startade uruselt. Sov endast tre timmar inatt och vaknade med ett mindre roligt besked. Tappade lusten för allt. För ett kort ögonblick kände jag för att packa ihop resväskan och fara hem, men istället tog jag ett djupt andetag och bytte om till träningskläder. Hittade också min pulsklocka som jag hade packat ner, så det fick bli en runda i Central Park. Det känns oerhört skönt och givande när jag är ute och springer, men idag tog det emot lite. I efterhand har jag dock insett att jag inte har haft en enda vilodag sedan jag kom hit. Har jag inte sprungit så har jag tagit långa promenader varje dag, så inte undra på att benen börjar kännas tunga. Jag var dock nöjd! Istället för att gå när det blev tungt så försökte jag i alla fall jogga, även om det hade gått fortare att powerwalka. Vill bara att det ska kännas naturligt med löpsteget, övning ger färdighet. När jag kom till Columbus Circle och klockade så fick jag en tid som jag hädanefter har som mål att slå, vilket jag kommer att göra eftersom jag har känt mig piggare på rundorna tidigare. Bara mina skavsår får läka och benen vila så blir det bättre. Vet dock inte exakt hur lång rundan blev, men det får jag kolla upp!

 
Innan löprundan.
 
 
Dagens mellanmål: ananas, vindruvor, hallon och blåbär.

När jag kom tillbaka så duschade jag av mig och åt frukost/lunch. Tog ett tortillabröd som jag fyllde med sallad och kyckling, himla gott! Pratade en stund med Petter på Skype innan jag tog tag i lite sysslor och ärenden. Avrundade eftermiddagen med en fruktsallad och vid 18-snåret begav jag och Tom oss mot Columbus Circle för att ta T-banan till 23th street. Därifrån vandrade vi vidare mot New York Comedy Club som ligger på 241 East 24th Street, mellan andra och tredje avenyn. Det är pappa som har tipsat om detta ställe då han har en kompis som är med och driver klubben. Jag fick lite onda aningar till en början och tyckte att det liknade någon hemlig strippklubb. Vi var bara 14 stycken i publiken och jag var helt förberedd på att det skulle kunna bli kattskit av hela kvällen, men ack så fel jag hade. Det blev hur bra som helst! Av dem 14 i publiken så var fyra från Storbritannien, Tom från Norge, jag från Sverige och fyra från Australien. Det var ett par från Arkansas och två lite kraftigare svarta kvinnor som kom från New York. Stereotypen av en svart kvinna i USA om man får lov att säga så. ”Damn guuurl” och andra härliga utryck som man bara får uppleva på film hemma i Sverige. Hur som helst, jag gillade hela showen. Alla komiker var bra, någon sämre än den andra, men precis så som det ska vara på stand-up. Jag skrattade som bara den, och de två svarta kvinnorna lyfte hela showen med sina uttryck och reaktioner. Tänk att det kan bli så kul trots en så liten publik, helt amazing! Är så glad att Tom föreslog att vi skulle testa det. Så väldigt rolig upplevelse! Pappa, hit måste du gå!

Efter showen talade jag med en av de svarta kvinnorna, och hon berättade att hennes make hade förfäder som härstammade från Sverige. Hennes efternamn var därför Swenson, och hon blev mäkta imponerad över hur fint jag uttalade Svensson på svenska. Hon älskade mig och hon älskade Sverige. Full var hon också.

Vi promenerade sedan hela vägen hem och passerade Empire State Building som är upplyst i blått, vitt och rött inför Labour Day. Vi passerade också Times Square som var tusen gånger häftigare på kvällen. Så häftigt! Jag klappade, tro det eller ej, en sömnig polishäst och knäppte kort på en indianstjärt. Det var sammanfattningsvis en riktigt fin avslutning på en dag som började lite segt. Jag är supernöjd och har haft det riktigt trevligt denna fredag i New York. Godnatt! ♥

 
Times Square
 
Allmänt, New York 2013   |  Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo