New York, dag 3

Denna morgon vaknade jag redan vid 6-snåret, men tog det lugnt några timmar innan jag och Carina begav oss mot Central Park för en löprunda på cirka sju kilometer. Vi startade i det sydvästra hörnet vid Columbus Circle för att springa längs med den östra delen av parken, runt The Reservoir och vidare längs med den västra sidan vid Upper West Side. På så sätt kom vi tillbaka till startplatsen vid Columbus Circle. Detta var min tredje löprunda och jag kände mig förvånansvärt lätt i fötterna till en början, men brakade ihop efter några kilometer. Det var dock en skön start på morgonen och tanken är att jag ska försöka hålla i med detta nu. Känner mig redan piggare i kroppen nu när jag har valt att äta hälsosammare mat.
 
 
Efter löprundan duschade vi och sedan tog vi tunnelbanan upp till 125th street och Harlem. Vi strosade förbi Apollo Theatre och satte oss sedan på Red Rooster där vi åt brunch. Red Rooster är den svenske kocken Marcus Samuelssons restaurang där grundidén är att hylla den amerikanska matens ursprung. Det var en underbar restaurang med ett otroligt samspelat liveband. Till en början störde jag mig på den höga ljudvolymen men det släppte jag rätt så snabbt, för det var så härlig stämning! Jag smakade cornbread, vilket är det godaste brödet som jag någonsin har ätit och beställde Helga’s meatballs som varmrätt. Himla goda köttbullar! Carina fick syn på Peter Jöback längre in i restaurangen och lyckades ta ett smygkort på honom. Detta är väldigt kul eftersom jag satt och pratade om honom igår då jag var så ledsen över att jag missade hans sista show på Broadway. Jag har nog bra karma med tanke på att vi ett fåtal timmar senare hamnar på samma restaurang. Jag dog nästan lite, men lyckades behärska mig så att jag kunde smygfilma honom på väg ut från toaletten.

Efter denna matsensation tog vi bussen söderut mot Upper West Side där jag och Tom besökte en Flea Market som håller till på en skolgård under varje söndag. Den ligger efter Columbus Avenue, mellan 76th och 77th gatan. Det var riktigt fint, allra helst med tanke på det fina vädret, men vilken skillnad mellan Sveriges loppmarknader och New Yorks. Det fanns så udda ting och de mest märkvärdiga saker fanns till salu och jag kände mig förstås helt lyrisk. Nöjde mig dock med en nummerplåt från en taxibil innan Tom och jag strosade vidare för att bland annat besöka en mysig fruktmarknad.

 
Min nummerplåt som jag fyndade tidigare idag vid Columbus Ave.
 

En bild från fruktmarknaden.
 
Ikväll vilar jag fötterna och laddar inför morgondagen då jag för första gången beger mig ut själv på New Yorks gator för att besöka Times Square bland annat. Vi syns imorgon!
 
Allmänt, New York 2013   |  Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo