Lucka 6 - Fårkorvsmannen

Igår var jag på skrivarkurs i Gysinge. Det blev en sen kväll och jag saknade uppkoppling för att kunna publicera denna lucka. Vi höll till på vandrarhemmet som ligger i det gamla mentalsjukhuset. Det var så mysigt och några av de mest inspirerande människorna i min närhet fanns på plats. Sådant borde man göra mycket oftare, för det var så fint och stämningsfullt. Inspirerande att bara få mysa och prata om allt mellan himmel i jord. Annars befinner jag mig just nu i en enorm svacka och det är inte många ord som blir skrivna – förutom i denna julkalender. En kalender som skiftar från stora "statements" till små goda gärningar. Gårdagens lucka är av den mindre sorten och huvudpersonen gjorde mig så glad med sitt positiva humör.
 
Medan vi var där, var det nämligen en liten julmarknad i Gysinge. Diverse bord som sålde allt från hembakt bröd och slöjdarbeten, till dörrkransar och allt mellan himmel och jord i matväg. Jag och Maria passerade ett bord där en glad man i tomteluva sålde fårkorv. Han var oerhört trevlig och insisterade på att vi skulle ta en smakbit. Maria och mannen diskuterade skillnaden på korvarna och när jag besviket erkände att jag inte hade några kontanter på mig för ett eventuellt köp, så bad jag honom om hans visitkort. Mannen hade tyvärr inte tryckt upp några, så jag kom på den geniala idén att jag skulle fota hans banderoll där företagets webbadress fanns upptryckt. Konversationen som följde lät ungefär som följer:
 

Maria: ”Var med på fotot du också!”

Hannah: ”Ja, var med du också.”

Fårkorvsmannen: ”Nej heller, det behöver jag inte.”

Maria: ”Jo, klart du ska vara med. Hannah har ju en stor blogg.”

Mannen skrattar och helt plötsligt dyker hans glada ansikte upp i bilden. Som den store bloggerskan som jag (inte) är, så bestämde jag mig för att dagens goda gärning får vara en liten annons – och då vill jag tipsa om Norrgårds goda fårkorv. Den var faktiskt himla god, försäljaren trevlig och jag önskar innerligt att jag hade haft en liten slant med mig.

 
Allmänt, Julkalender 2014   |  Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo