New York, dag 23

Igår hade jag fortfarande huvudvärk, precis som under torsdagen och fredagen. Det blev verkligen en dominoeffekt av att jag drack för lite vatten i samband med torsdagens löprunda. Åt frukost tillsammans med Tom och Carina men sov sedan två timmar till fram till lunch. Kände mig mycket piggare efter den lilla tuppluren och har nu lärt mig en viktig läxa; Drick vatten! Vid 14.00 var jag och Carina inbokade för manikyr och pedikyr vid sjätte avenyn på ett litet ställe som heter Fifi’s. Jag skippade dock pedikyren eftersom jag har åkt på en blånagel, försöker dock förtränga det genom ett rött nagellack, men kände att jag inte vill ha någon tafsa på mina fötter när blånageln redan gör så ont. Josie, en kvinna från Filippinerna, gjorde istället mina naglar och lurade på mig shellack. Jag har bitit på naglarna så länge jag kan minnas, men slutade helt abrupt med detta i julas. Kvinnorna på salongen berömde mina fina naglar och jag kände att ska jag göra min allra första manikyr så kan jag ändå slå på stort och testa utbudet lite. Tacka gudarna för det, för jag blev faktiskt supernöjd! Josie gav mina naglar en ny form, inte lika spetsiga som jag själv har filat dem tidigare, och masserade mina händer i mandelolja efter manikyren. Hon var så trevlig! Tipsade om alla möjliga platser och ställen som hon tyckte att jag skulle besöka här i New York. Hon tyckte också att jag skulle köpa på mig egna produkter och maskiner och tjäna pengar på manikyr hemma i Sverige. Sedan kunde jag komma och jobba med dem på Fifi’s. Tror jag hoppar det erbjudandet, men det kanske kan vara kul och fixa sina egna naglar i framtiden. Det blev himla fint ändå!

Jag och Carina vandrade vidare ner längs Broadway mot Times Square där gatan var avstängd för marknad. Köpte två bilder för 2 dollar, men det var allt. Vi tog en längre promenad där de flesta affärer som Carina ville visa mig hade stängt på grund av den judiska högtiden Yom Kippur, som är judendomens allra heligaste högtid. Nästan 13 procent av New Yorks befolkning är trots allt judar, så det är klart att denna högtid märks av. Vi var hur som helst hemma till 17 och hann fika på lite cornbread (som är så himmelskt gott) innan vi begav oss iväg mot kvällens äventyr.

 
Marknad längs Broadway.

För vid 19.00 skulle vi äta middag tillsammans med två kollegor till Tom på Dos Caminos, en mexikansk restaurang, som ligger efter 50th street längs med tredje avenyn. Innan middagen serverades det nachochips med Dos Caminos eftertraktade och omtalade guacamole. Vi valde en guacamole som skulle vara medium till smaken, inte alls så stark tänker jag då, men jädrar! Den kändes, precis som middagen i sig. Jag åt Carnitas - tacos med griskött. Det brände i hela munnen, men det var så gott! Inte för att skryta, men jag längtar faktiskt efter min egen guacamole och den klassiska tacofredagen hemma hos familjen Söderblom. Det finns inget bättre! Åt hur som haver en cheesecake till efterrätt som jag delade på tillsammans med Tom och Carina, den var mycket godare än den svenska varianten. Tro det eller ej, men den smakade mindre socker än vad vår svenska cheesecake gör. Dessutom var denna gjord på getmjölk, fabulous!

 
En glimt av Dos Caminos tacourval. Jag åt Carnitas.
 
 
Dos Caminos välkända guacamole och en närbild av min fina manikyr.

Efter middagen tog vi en taxi ner till New York Comedy Club, samma klubb som jag och Tom besökte för två veckor sedan, för idag skulle en bekant till pappa uppträda. Just my luck! Klubben var tydligen fullsatt och vakten som var närmare tre meter lång struntade fullständigt i att Clayton Fletcher hade besök från Sverige. Kände för att dra upp ett finger och säga några välvalda ord, men jag hade en bra dag och vi vandrade vidare. Vaktens längd skrämde mig inte alls... Vi kilade istället upp på ett av New Yorks mest omtalade rooftop – 230 Fifth, vilket också är dess adress. Gratis inträde, mysigt inrett och rimliga dryckespriser, men det allra bästa var självklart utsikten. Helt otrolig!

 
Den bästa bilden jag har från 230 Fifth. En trött Hannah med Empire State Building i bakgrunden.

Vid halv elva var vi hemma igen och jag körde plankan - vilket jag nu har börjat med - med förhoppningen om att min hållning ska bli bättre när jag springer. En starkare bål vore fint. Körde 3 x 33.

 

Allmänt, New York 2013   |  
Lena

Jösses vilka äventyr du är med på =)
Avis!

Kram Mami
Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo