Rallarrosdricka
Först och främst måste jag tyvärr erkänna att detta inte är mitt egna recept, utan detta recept hittade jag faktiskt i söndagstidningen. Drickan blir helt fantastiskt god och det allra bästa är den otroligt fina färgen som drickan får av rallarrosblommorna. I receptet står det "kraftiga klasar", men jag tyckte att alla såg så bräckliga ut och slängde därför i några extra klasar. ♥
Rallarrosdricka:
15 kraftiga klasar rallarrosblommor
2 liter vatten
2 kg socker
2 st citroner
50 gram citronsyra
Lägg först blommorna på ett vitt papper för att ev. kryp ska trilla bort eller skölj dem väl. Jag valde att inte skölja för att spara på mina blommor - istället petade jag endast ur de kryp jag såg. Lägg därefter blommorna i en väl rengjord hink eller något större kärl. Skiva citronerna och lägg över blommorna. Koka upp vattnet, häll i sockret och citronsyran. Rör om tills vattnet åter är helt klart. Häll det hett över blommorna och citronerna. Täck över och låt stå svalt i 3 dygn. Rör om en gång per dag. Sila drickan innan ni fyller på i väl rengjorda flaskor. Förvara kallt/svalt. Serveras kall en härlig sommardag! ♥
Ger strax över två liter.
Spädes efter smak, ca 1+4.