Lucka 4 - Bobbysocks och den galopperande gasellen

Dagens lucka var ingen medveten handling. Den bara råkade bli - så där som allt bara råkar bli i mitt liv när jag släpper alla hämningar. Det slutar dock oftast med ett skratt, vilket är en bonus, men jag undrar hur många pinsamma situationer jag skulle ha undkommit om jag bara kunde sansa mig ibland. Säkert ett femtiotal eller en månadsförbrukning som det heter.
 
Jag var hur som helst ute på en löprunda i den kolsvarta skogen när jag kom till världens längsta raksträcka. Jag lyssnade på en salig blandning musik i hörlurarna och fick för mig att jag skulle vara lite rolig och skicka en video till en väninna. Så jag kollade åt båda hållen för att säkerhetsställa att ingen normal människa skulle komma på mig och min snilleblixt. Det enda jag ser runt omkring mig är det äckliga gula ljuset från lyktstolparna och den mörka skogen. Så jag tar upp min Iphone och tänker att jag ska filma mig själv medan jag springer. ”Bobbysocks – La de svinge” börjar då dåna i hörlurarna och där försöker denna Heffaklump sjunga på norska samtidigt som hon dör av andnöd och halvt släpar fram sitt ena ben eftersom vänster skinka trilskas.
 
Det jag inte märker är att en oerhört vältränad man, som kanske är cirka tio år äldre än mig, kommer löpandes likt en galopperande gasellhingst på savannen. Mitt hjärta får snörp eftersom jag inte var beredd på att en snygg gasell med världens vackraste lår skulle komma löpandes. Kanske är han brandman, kanske polis, eller kanske hockeyspelare? Det spelar ingen roll. Det roliga är att vi skrattade tillsammans åt mitt fåniga påhitt.
 
”Hallå”, säger jag och viker mig dubbelt av skratt.
 
”Tjenare. Är det nå uppträdande på gång?”. Gasellen skrattar och tappar farten.
 
”Jo, precis. Det är ju fredag imorgon.”
 
”Du hinner nog slipa på sången", säger gasellen med glimten i ögat innan han galopperar vidare.
 
Det enda svar jag har på lager är skratt. För det var nog den värsta sången som jag har åstadkommit i hela mitt liv och jag hoppas innerligt att han ska slippa höra mig igen. Det allra bästa är att jag har allt på video fram till att jag hejar på gasellen och ja, jag delar med mig eftersom jag inte har något bättre att komma med till denna kalender. Dessutom uppfyller det ändå julkalenderns mål och ambition – att sprida glädje. Jag har inte sprungit på två månader på grund av min axel, så ha lite förståelse. Jag lovar att jag sjunger bättre hemma på kammaren. Eller ja, allra bäst är det nog i duschen där akustiken är fantastiskt bra.
 

"Bobbysocksjoggen"
 

Men min favoritvideo är denna från 2013.
 
Allmänt, Julkalender 2014   |  Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo