New York, dag 18

Vaknade vid 8 imorse och kände att jag inte orkade med något överhuvudtaget. Jag stirrade bara upp i taket och kände mig alldeles matt. Jag sov bra inatt, men jag kände mig ändå så opepp på att springa i Central Park. Allt kändes bara så tungt. Lyckades dock motivera mig själv så en timme senare stod jag vid Columbus Circle redo att börja springa. Det kändes tungt redan från början. Vaderna stramade åt och jag fick stanna och stretcha ur dem några gånger och powerwalka under de första fyra kilometrarna. Hade dock rätt så bra tempo runt vattenreservoaren där jag följde efter en tjej i min ålder. När jag till sist kunde springa om henne så var jag tvungen att stanna för att stretcha vaderna ännu en gång. Hon stannade och frågade hur långt varvet runt vattenreservoaren var och snackade lite. Jag kollade på klockan när hon väl sprang vidare och blev mäkta förvånad när jag låg inom rekordtiden. Tänkte att jag måste vara så trött att det blev fel och sprang vidare. Hade bra fart på vägen tillbaka mot Columbus, men fick stanna till någon gång för att stretcha vaderna. Större delen av vägen tillbaka lutar nedåt och jag försökte springa så att foten följde backen ner så att jag inte skulle stampa med fötterna och stoppa upp farten som jag ändå kan få med mig gratis.

När sista sträckan kom och jag kunde ana biltrafiken i korsningen vid Columbus Circle framför mig så drog jag på en redig spurt. Allt ska ur var allt jag hann tänka. Vad matt jag var! Jag tog några tjejer på slutet som hade sprungit om mig tidigare under varvet och vi var nog alla lika förvånande över vilken hastighet jag kunde krama ur benen. Klockade i mål och hade slagit mitt personbästa med 14 sekunder. Det är hur bra som helst! När jag har sprungit själv tidigare så har jag aldrig varit i närheten av den tiden. Känner mig superstolt och ser fram emot min och Carinas runda på torsdag. Förhoppningsvis kan vi slipa tiden och slå mitt personbästa ännu en gång.  

 
Dagens brunch: Grekisk yoghurt, blåbär, hallon och björnbär.

Efter löprundan sprang jag hem och bytte om. Hämtade pengar och gick snabbt ner till mataffären. Köpte grekisk yoghurt bland annat. Sprang sedan upp till lägenheten och duschade av mig innan jag kalasade på grekisk yoghurt med bär till brunch. Har sedan valt att stanna inne idag. Har skrivit en del, målat mina tånaglar som jag har terroriserat med sträckor på flera mil under dessa veckor och kollat på Runaway Bride. En riktigt lugn dag som jag, och allra helst mina ben, har behövt. Kände också av en rejäl huvudvärk under eftermiddagen, men jag tror att jag hade druckit alldeles för dåligt under löprundan. Drog i mig en Diet Pepsi och sen blev det bra. Dagen blir fortsatt lugn. Imorgon väntar superfint väder och jag funderar på om jag ska spendera min eftermiddag på takterrassen eller på en filt i Central Park, men något äventyr blir det nog.

 
Runaway Bride med Richard Gere, Julia Roberts och Joan Cusack.
 
Allmänt, New York 2013   |  Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo