New York, dag 16

Hejsan!

Igår började jag dagen med en joggingrunda/powerwalk i Central Park. Fick direkt rygg på en äldre man och gick väl ut lite väl hårt. Helt plötsligt befinner vi oss i en löptävling med tusentals deltagare. Det var ett välgörenhetslopp för autism, vilket betyder att man inte behöver vara särskilt vältränad för att delta, utan man gör det för den goda sakens skull. Starten gick precis när jag och mannen passerade så vi fick springa huller om buller och sick-sack för att ta oss förbi människor som inte sprang allt för fort - vilket slet nå oerhört på krafterna. När jag inte orkade haka på gubben upp över rundans högsta punkt så svor jag till högt innan jag fick svänga av runt vattenreservoaren. Där var det stillsamt och jag joggade sakta runt hela varvet, men efter det slöt jag upp med alla tävlingslöpare igen och dem var verkligen överallt. Jag kände att jag hade bra fart och det var två män vid sidan av som kommenterade att jag såg pigg ut, men vid målfållorna var det kaos. Jag var tvungen att promenera genom folkhavet, vilket tog sin lilla tid. När jag hade passerat hela området kunde jag löpa vidare ner mot mitt eget mål vid Columbus Circle där jag alltid klockar start och mål. 5 minuter över mitt rekord - trots en del powerwalk. Så nöjd! Måste ha gått ut stenhårt bakom mannen som jag följde i början. Kanon!

 
Efter löprundan.

Efter rundan vandrade jag hem till lägenheten där jag åt frukost och duschade av mig. Väntade sedan in Carina som var nere på Health Club och körde sina pass. Vid 12.30 begav vi oss ut på en promenad genom staden. Vi gick förbi Times Square och hela fadderullan ner till Macy’s där vi strosade omkring en stund och bland annat letade efter presenter till mina nära och kära. Det var REA i hela byggnaden och kvinnor sprang runt som lejonhonor på savannen på jakt efter saftiga kap. Jag och Carina gick till parfymavdelningen där jag letade efter en särskild parfym till min mamma och moster. Parfymen har dem som sagt slutat att tillverka men butiksbiträdet kunde trolla fram två flaskor från lagret. Fick massor med extra småpresenter för att jag handlade över 75 dollar. Vill också poängtera att han var gay och att han sa till oss att vi hade vackra ögon. Jag kan med andra ord omvända alla gaykillar i New York om jag bara lägger manken till. Haha!


Vi passerade en av många kyrkor som ligger inklämda mellan husen här i New York.

Vi strosade vidare till Bryant Park där vi åt en liten lätt lunch i skuggan. Himla mysigt ställe. Så grönt och fint, mitt i staden, och så oerhört tyst. Det var hur mysigt som helst! Vi kilade vidare förbi en parfymoutlet där jag sprutade lite Calvin Klein i armvecket. Blev inget köp dock, utan vandrade istället vidare till Bath & Body Works, som jag skulle beskriva som en konkurrent till Body Shop. Rätta mig om jag har fel. Dem har massor med body lotions, duschcremér, doftljus, handkrämer och annat. Det mesta luktar alldeles himmelskt. Jag köpte inte något där heller eftersom jag hade glömt mina rabattkuponger hemma, men det var en underbar butik! Vi strosade omkring i flera timmar och var hemma vid 17-tiden. Carina beräknade att vi hade gått kring 8 kilometer under vår tur. Slocknade därefter en stund innan det var dags att börja förbereda kvällens middag. Patriks kompis Kristine kom över på tacos vid 19-tiden. Hon är också från Norge men studerar nu statsvetenskap här i New York. Himla härlig tjej och det var en mycket trevlig kväll. Intressant att få höra hur det är att flytta iväg till en ny stad, hur det fungerar med credits/högskolepoäng, boende och annat. Jag blir alltid så imponerad av människor som vågar satsa järnet och som tar mod till sig att åka iväg för att studera. Det är coolt och allra helst när man åker iväg helt ensam runt halva jorden för att leva sin dröm. Inspirerande!

Steker kalkon till middagen.

Luktade mig själv i armvecket innan jag skulle sova och bestämde mig då för att jag banne mig skulle ha den där parfymen från Calvin Klein ändå. Luktade himmelskt efter alla dessa timmar! ♥

Allmänt, New York 2013   |  Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo