New York, dag 2

Idag har det varit en oerhört fin dag med strålande sol. Vi skulle gissa på att graderna återigen har legat kring 28-30 grader i solen. Mina ben som har varit riktigt fläckiga efter Turkiet närmar sig nu en fulländad brun nyans. Jag tänkte i snabba drag beskriva hur min dag har sett ut. Allt känns så overkligt. Tänk att jag sitter här med utsikt ut över skinande skyskrapor. Hemma hade jag så mycket att fundera över och här känns allt så stillsamt. En kombination av de båda hade varit fint, men här sitter jag nu. New Yorks nattliv har precis vaknat till liv, sirenerna ljuder utanför fönstret och gula taxibilar strömmar förbi likt färgglada fiskstim. Här har jag det bra.

Hur som helst. Vid 11-snåret for jag och Tom ut för att ta bussen till ner 32th street för att sedan vandra längs med The High Line, vilket är en gammal upphöjd tåglinje som går längs Manhattans västra sida mellan 14th och 60th street. Det sista tåget togs ur bruk vid 1980 och 2009 öppnade där en park för allmänheten. Planteringarna påminner om ängarna hemma i Sverige, det är väldigt lummigt och filosofin är att det gröna ska få växa fritt. Man får en underbar utsikt ut över Hudsonfloden och alla de gator som man strosar förbi. Det fanns möjligheter till lättare måltider, fikapauser och en och annan soldyrkare hade hittat hit.

 
Utsikt från The High Line.

Vid Meatpacking District som ligger på 14th street, vek vi av för att vandra längs med Chelsea vidare mot West Village och SoHo. Vi promenerade en bit längs med Broadway och tog en kisspaus på Bloomingdale’s. Lunch åt vi på Puglia Ristorante i Little Italy där jag åt en Ceasarsallad. Fin mat och god service. Vi passerade Chinatown med alla dess delikatesser och där fanns också en park mellan Mosco Street och Bayard Street där en äldre generation kineser socialiserade under New Yorks soliga eftermiddagstimmar. Vi passerade bland annat City Hall och senare kilade vi vidare mot South Street Seaport där vi tog en kortare paus med utsikt över Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge och Williamsburg Bridge. Så fridfullt att bara få sitta ned för en stund och lyssna på vattnet som porlade förbi nedanför. Vi avslutade med en promenad genom Financial District, förbi Wall Street bl.a. och som avslutning tog vi bussen hem. Med andra ord så lyckades vi beta av en relativt stor bit av Manhattans sydliga delar.

 
Underbart vitlöksbröd på Puglia Ristorante i Little Italy.
 
 
Ett gäng äldre damer spelar kort i Chinatown.

Vid 18.00 begav vi oss mot Central Park där Central Park Conservancy anordnar en Film Festival varje sommar. Festivalen, som för övrigt är gratis, pågår mellan torsdag-måndag och denna kväll visades Silver Linings Playbook på bioduken. En mängd människor samlades i parken med picknickkorgar och mysiga filtar. Det delades ut gratis popcorn och stämningen i parken var så fin. En riktigt härlig avslutning på denna lördag!

Imorgon ska jag och Carina inleda söndagen med en joggingrunda genom Central Park. Därefter blir det brunch i Harlem.

 

Allmänt, New York 2013   |  Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo