New York, dag 1

(Publicerar detta inlägg i efterhand.)

Vilken start på denna resa. Från början skulle flyget från Arlanda gå vid 10:25, men när jag vaknar vid 6-snåret så får jag ett sms från SAS som meddelar att mitt flyg är försenat och att den nya avgångstiden är 12:15. Mitt upp i denna dimma av trötthet så säger jag till pappa att jag kan sova två timmar till innan vi ger oss av mot flygplatsen. Sagt och gjort. När klockan ringer vid 08:30 så förstår jag att vi har beräknat allt fel och att tiden tryter. Vi strular med SAS och med min researrangör via telefon och pappa beslutar sig för att checka in mig via datorn. Efter att jag snabbt har rafsat ihop mina grejer så far vi mot Sandviken för att lämna av Lillan vid skolan. Pappa kör som en galning, snäll som han är, men vi stöter på vägarbeten och vid denna tidpunkt så är jag övertygad om att jag kommer att missa mitt plan – eller bagage drop åtminstone.

När jag vi anländer vid flygplatsen så är klockan 11.00. Pappa lämnar av mig vid Terminal 5 och jag springer till avgångsdiskinformationen för att dubbelkolla om jag fortfarande har möjlighet att lämna in mitt bagage. Tjejen som jag pratar med ringer till min gate för att checka läget och tydligen är jag den enda som saknas, och eftersom pappa hade checkat in mig redan (!) så var allt lugnt – jag hade min plats. Tjejen säger åt mig att ställa mig i kön till bagage drop, en lång jädra kö och klockan tickar iväg till 11.25. Jag springer fram och tillbaka till disken och frågar om jag verkligen kommer att hinna, innan jag till sist får lämna bagaget. Säkerhetskontrollen går apsegt så när det väl är min tur slänger jag upp allt och river fram datorn snabbare än vad Lucky Luke drar mot sin egen skugga. Rusar iväg till gate och ser att det sitter folk i vänthallen, passar på att besöka damtoaletten innan jag går till min gate (vågat, jag vet.). Personalen frågar vad jag heter, och eftersom jag redan har pratat med sjuttioelva andra som har ringt, checkat och dubbelkollat allt så vet han precis vem jag är. Han säger att alla har väntat på mig och att han har fixat en fin fönsterplats till mig.

Flygresan gick galant och jag upplevde allt som smidigt. Jag stötte inte heller ihop med några arroganta grabbar på flygplatsen när jag landade. Allt gick verkligen fint och alla var supertrevliga. Alla hemska historier kändes så avlägset. Carina mötte upp mig tillsammans med en chaufför och sedan for vi mot Manhattan, lägenheten och Tom. Det var strålande väder när jag anlände ca: 28-30 grader, så vi tog en promenad genom vackra Central Park och spanade omkring i området. Behöver jag ens nämna att jag var så fruktansvärt trött att alla hjärnceller arbetade för att röra fötterna framåt? Jag gäspade som en galning och efter en natt med endast fyra timmars sömn så kändes dagen outhärdlig när jag närmade mig 24 timmar på stående fot. Vi ordnade med ett amerikanskt telefonnummer och avslutade med middag på Georgio’s Country Grill, vilket är Alm’s stammishak. En liten mysig restaurang med trevlig personal och god mat. Jag åt en sallad med kyckling och avokado, men vilka portioner! Herre. Tog i alla fall en dusch när jag kom hem och somnade som en stock till skenet från alla skyskrapor. Så mysigt!

Den andra dagen har precis börjat. Jag vaknade supertidigt och hann med en hel del innan vi åt frukost tillsammans. Snart drar dagens äventyr igång. Vi ses! ♥

 
Utsikten tidigt imorse (dag 2).
 
 
En suddig bild som visar utsikten från mitt rum innan jag föll i dvala efter 24 timmar på stående fot.
 
Allmänt, New York 2013   |  
Lena

Låter underbart!

Kram mamma
Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo