New York, dag 25

Även gårdagen var en segstartad dag. Jag har kommit in i en fas där jag försöker njuta av att bara vara så mycket som möjligt innan hemfärden. Det är så skönt med lugnet på morgonen. Jag äter stillsamt frukost framför en bra serie, och sedan pysslar jag med en del saker innan jag beger mig ut på äventyr. Man får passa på medan man har chansen att bara vara. Ordnade en del med bloggen under förmiddagen och om ni har varit uppmärksamma så har ni kanske sett att kommentarfunktionen har ändrat färg. Jag tyckte att den grå färgen blev svårläst och föredrar det klassiska som det svarta bär med sig. Så nu kanske ni är några fler som hittar till kommentarknappen?

Vid 14-tiden knallade jag i alla fall upp till T-banan vid Columbus Circle. Innan jag gick ner till själva spåret så bestämde jag mig för att jag skulle fylla på mitt Metrocard i en självserviceautomat. Stoppade in 5 dollar som maskinen genast spottade ut. Maskinen tjuter högljutt och på displayen står det att jag ska ta mina pengar och börja om. Men femman sitter fast och jag känner mig som ett fån där jag står och försöker dra i min femma samtidigt som jag klickar på avbryt med den andra handen. En man kom fram från en av de andra köerna och försökte hjälpa mig. Han klickade på en del knappar och SLURP så åt självserviceautomaten upp min femma. Vi såg förvånat på varandra och mannen som stod bakom mig i kön såg lika häpen ut även han. Jaha, så jag blev lurad på 5 dollar. Ynkligt kanske ni tycker, men pengar som pengar. Mannen hjälpte mig och vi bytte automat tre gånger innan vi hittade en som funkade. Tackade mannen från djupet av mitt hjärta innan jag vandrade vidare till spåret som skulle ta mig Downtown.

Tog C-tåget (blå linjen) ner till Fulton. Tågresan i sig var långdragen och något strulade hela tiden, men det är mysigt med tunnelbanan så det gör mig inte så mycket. Målet med själva resan var varuhuset, Century 21 som jag har berättat om tidigare. Detta är ett varuhus på sju våningar som säljer rabatterade produkter och artiklar, precis som TJ MAXX. Här finns allt mellan himmel och jord, och designers som till exempel; Calvin Klein, Elle Macpherson och Ralph Lauren finns här. Vandrade omkring i flera timmar! Åkte rulltrappa upp och ner. Klämde och kände på mängder av kläder och prylar. Blev dock inte så mycket inhandlat, något till mig själv och någon julklapp bara. Tog sedan T-banan tillbaka till Columbus Circle, men valde denna gång A-tåget (blå linjen) som har färre stopp på vägen. Väl hemma åt jag kycklingsallad till middag tillsammans med Tom och Carina. Himla gott efter flera timmar av shopping!

 
Har problem med att ladda upp nya bilder, så istället får ni se denna bild från igår när vi besökte en mataffär i Harlem tillsammans med Elaine. Så tjusig fruktavdelning!
 
Allmänt, New York 2013   |  Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo