New York, dag 13

Hej där!

Den här dagen har mest handlat om shopping och om att testa mig fram genom T-banelinjerna och det blev lite stressigt eftersom jag var tvungen att hinna hem till en Skypedejt med familjen, men jag guidar er genom dagen:

Till en början så strulade det en del med bildredigeringen (vilket ni kanske uppmärksammade i inlägget nedan) innan jag åt en lättare brunch. Gick sedan upp till Columbus Circle där jag tog T-banan ner till Canal St. och SoHo. Hela resan gick fint. Jag blev lite snurrig på alla skyltar till en början, men det är lätt att förstå när man väl sätter sig in i det. Jag skulle Downtown och sedan var det bara att kika var varje tåg stannar på vägen. Varje linje har dessutom en egen färgkod, så simpelt! Finns en superbra app som man kan använda sig av: ”Embark NYC”. Jag har ingen internetuppkoppling på min svenska telefon där jag har appen nedladdad, men jag kan ändå använda mig av kartan och se alla tunnelbanelinjer och var de stannar. Superbra om man känner sig lite osäker. Där kan man också planera sina resor m.m. när man har uppkoppling.

 
Brunch innan avfärd.

Shoppade i alla fall loss nere på Broadway, vilket enligt mig har varit den bästa platsen för shopping hittills. Hittade två klänningar till mig själv på REA. Den ena, en axelbandslös långklänning, hittade jag inne på en liten mindre affär som hette Amsterdam och den andra, en blå luftig solklänning, hittade jag inne på Old Navy och det var det sista exemplaret (!), det var till och med äldre kvinnor som jagade mig i butiken bara för att de ville ha en likadan. Den är dock lite stor, men jag tänkte att det kanske kan gå att sy in den lite. Blev väl mest att jag skulle ha den bara för att ingen annan skulle kunna få den, men den är riktigt fin! Köpte också ett par byxor till Clara inne på American Apparel som hon har velat ha i över två års tid. Hittade en söt liten present till henne där också, blir en fin överraskning som hon kan spara och ha kvar i framtiden. Köpte Converse inne på DKNY och skämdes järnet när den manlige expediten skulle hjälpa mig. När han frågade vilken färg jag ville ha så var det egentligen en simpel fråga, men när jag stakade mig på ordet ”BLACK” och han har en uppenbar mörkare hudton så skämdes jag så in i bomben. Förhoppningsvis så var det ingenting som han uppmärksammade, men det gjorde i alla fall jag. Hur många gånger har man inte sagt det ordet tidigare utan att staka sig på uttalet? Det gick hur som helst bra och han vinkade glatt av mig när jag strosade vidare längs Broadway.

 
 
Korsning vid Broadway & Walker St. och en nöjd lillasyster.
 
Tog sedan T-banan tillbaka mot Uptown från Spring St. Resan gick fint och det är så himla billigt att resa på Manhattan. Jag tror att en enkelbiljett (gäller både buss och T-bana) kostar $2,25 ≈ 15 kronor, och då kan man ta sig över hela Manhattan. Det är helt otroligt! Vill inte ens tänka på hur dyrt det är att åka buss hemma. Hua! Kom i alla fall hem och pratade med familjen i Skype en stund, spisade lite rester till middag och nu sitter jag här och skriver på mina projekt. Kvällen är på ingång och det är världens finaste solnedgång över Hudson River. Måste gå ut och fota den någon dag framöver. Himla fint tycker jag!
 
 
Tunnelbanestationen vid Spring St.

Det hänger på vädret, men imorgon tänker jag nog sitta i Central Park och skriva. Det kan bli mysigt. Kan hända att jag återvänder till Boat Pond, där var det fint. Kommer absolut att åka tillbaka ner till SoHo och Broadway, inte bara för deras shopping utan jag tycker att hela området är riktigt fint. Det är så många smågator som jag vill vandra längs med utan att behöva stressa tillbaka hem. Jag har halva tiden kvar dessutom, så det hinner jag med. :)

Allmänt, New York 2013   |  Kom ihåg mig?


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo